Cum vă poate ajuta un software dedicat operațiunilor de gestionare a deșeurilor să vă creșteți business-ul?

Timp de citire estimat: 2 minute
Publicat la 12 Aprilie 2021
Image
Deget_touch_eco

Procesele de colectare, transport, reciclare sau eliminare a deșeurilor pot fi foarte dificil de gestionat din cauza volumelor mari de date, documente și actori implicați. Daca procesele aferente activităților nu sunt gestionate cu elemente de tehnologie (atât software, cât și hardware) controlul asupra acestora se pierde foarte ușor, existând astfel riscul unor pierderi semnificative – financiare, clienți, furnizori, etc.

Alegerea soluției software sau hardware potrivite joacă un rol major în afacerea dvs, deoarece aceste soluții influențează total modelul de business, de la indicatori financiari la calitatea operațiunilor prestate, nivelul de satisfacție a clienților și așa mai departe. Trebuie să luați în considerare toate aspectele afacerii:

  • Colectați deșeurile cu flota proprie sau cu ajutorul unor contractori?
  • Colectarea este din poartă în poartă sau prin intermediul unor puncte de colectare?
  • Amplasarea containerelor și frecvența de colectare sunt optimizate?

Aceasta este o listă scurtă, însă multe întrebări relevante al căror răspuns poate influența eficiența dvs operațională sunt necesare în selecția unei soluții tehnologice optime.

Pe fondul creșterii exponențiale ale importanței gestionării deșeurilor, îm mod cert fără soluții inteligente de management al deșeurilor progresul în materie de eficiență este dificil de obținut. În continuare aveți o lista cu modulele soluțiilor inteligente Evreka de management deșeuri:

Managementul amplasamentelor

Managementul amplasamentelor oferă o radiografie în timp real a stocurilor de deșeuri existente în fiecare locație a companiei, pe categorii (coduri). Prin intermediul acestei soluții, puteți gestiona cantitățile de deșeuri în funcție de generator, client, material, prețuri și orice alt parametru relevant.

Managementul activelor

Dacă utilizați containere, pubele sau cutii speciale pentru colectarea deșeurilor, modulul de Management active este un instrument excelent de monitorizare a locațiilor în timp real a activelor.

Evreka Sense este un senzor care vă permite să monitorizați locația, temperatura și nivelul de umplere al containerului. Acești senzori pot fi utilizați pentru orice tip de container. Un studiu de caz relevant în acest sens este proiectul cu Semiluna Roșie Turcească, în cadrul căruia s-au montat senzori în cutii pentru donații de haine, pentru a urmări nivelul de umplere. Cu ajutorul Evreka Sense s-a optimizat programul de colectare, economisindu-se astfel timp, combustibil și forță de muncă. Prin intermediul rapoartelor zilnice vă puteți gestiona planificarea resurselor într-o manieră eficientă. Puteți reloca containerele colectare conform raportului centralizator de frecvență a umplerii acestora.

Managementul flotei

Dacă aveți o flotă proprie cu care realizați operațiuni de transport deșeuri, Managementul Flotei vă poate ajuta să eficientizați procesul de colectare. Prin integrarea soluțiilor, puteți monitoriza locația vehiculelor. finalizarea sarcinilor, consumul de combustibil, evoluția indicatorilor de performanța și multe altele!   

Dacă informațiile de mai sus vi s-au părut utile și considerați că soluțiile prezentate vi se potrivesc având potențialul de a vă îmbunătăți modul în care vă derulați business-ul, vă stăm la dispoziție pentru explicații suplimentare aici!